تاثیر حضور در فضاهای سبز بر روحیه کودکان: رویکردی جدید در روانشناسی

بیشتر کودکان در شهرها و زندگی در محیط های داخلی شیشه ای یا بتنی بیشتر به فضاهای بیرونی نیاز دارند تا در معرض ح

توسط مدیر سایت در 18 تیر 1402

بیشتر کودکان در شهرها و زندگی در محیط های داخلی شیشه ای یا بتنی بیشتر به فضاهای بیرونی نیاز دارند تا در معرض حرکت و بازی در فضاهای سبز قرار بگیرند. نحوه تربیت کودک اغلب متمرکز بر رشد فکری و تحصیلی آنها است، اما این فضاها برای رشد روحی کودک نیز بسیار حایز اهمیت هستند.

در حال حاضر، تحقیقات نشان می دهد که ارتباط مشخصی بین حضور در فضاهای سبز و روحیه کودکان وجود دارد. بازی در فضاهای سبز می تواند بهبود دهنده حالت روحی کودکان باشد و بهبود روابط اجتماعی آنها تاثیر مثبتی داشته باشد.

علاوه بر این، برخی از تحقیقات نشان می دهد که حضور در فضاهای سبز باعث بهبود توجه و تمرکز کودکان می شود. بازی با اجتماع در فضاهای سبز می تواند به فرایند یادگیری آنها کمک کند.

از دیدگاه روانشناسی، فضاهای سبز تاثیر مثبتی بر روحیه کودکان دارند. این فضاها منعطف و شاداب هستند و حالت اضطراب کودکان را کاهش می دهند. حضور کودکان در این فضاها می تواند احساسات شادابی، آرامش و غرق شدن در طبیعت را به آنها هدیه کند.

بنابراین، می توان نتیجه گیری کرد که حضور در فضاهای سبز بر روی روحیه کودکان تاثیر مثبتی دارد و منجر به بهبود سلامت روحی آنها خواهد شد. همچنین، توجه به فضاهای سبز و طراحی فضاهای شاداب برای بازی و ورزش کودکان در محیط های خانگی و خارج از خانه می تواند به بهبود کیفیت زندگی کودکان کمک کند.



"ارتباط بین حضور در فضاهای سبز و روحیه کودکان: (فضای سبز، روحیه، کودکان

فضاهای سبز به عنوان یکی از مولفه‌های مهم در زندگی انسان، برای ایجاد تعامل انسان با محیط زیست بسیار موثر هستند. در این راستا، این فضاها به عنوان یک منبع روانی و ایده‌آل، برای تقویت عملکردهای روانی و احساسی فردی و جمعی بسیار حائز اهمیت هستند. در این میان، ارتباط مؤثری بین حضور در فضاهای سبز و روحیه کودکان وجود دارد.

روحیه کودکان وابسته به مجموعه‌ای از مولفه‌هایی است که شامل عوامل فردی، اجتماعی، روانشناختی و فرهنگی می‌شود. در این میان، حضور در فضاهای سبز برای تقویت مولفه‌های مختلف از جمله استرس، اضطراب و دردهای جسمی نیز مفید است. این حضور در این فضاها، با تأثیر مثبت بر کیفیت خواب، بهبود شاخص‌های بی‌حرکتی و سلامت‌جسمانی کودکان، بهبود افزایش تمرکز و توجه، پایداری شناختی و افزایش توانایی های تحصیلی و آموزشی کودکان مؤثر می‌شود.

با توجه به دلایل بیان شده، می‌توان گفت که حضور داشتن در فضاهای سبز، منجر به احساس آرامش و شادی در کودکان می‌گردد که از طریق تکرار و حضور مداوم در این فضاها، در پایداری شادی و خوشبینی کودکان نیز مؤثر است.

با توجه به این واقعیت، می‌توان در نتیجه اظهار داشت که حضور در فضاهای سبز، می‌تواند یکی از راهکارهای ابتکاری برای ارتقاء روحیه کودکان باشد که علاوه بر اینکه به حفظ تعادل فیزیکی آن‌ها کمک می‌کند، در طراحی اماکن آموزشی و سرگرمی کودکان به عنوان یکی از مؤلفه‌های با ارزش در نظر گرفته شده است. به همین دلیل، با استفاده از نظریه دانشگاه‌های فضایی، می‌توان به بکارگیری فضای سبز در فضای داخلی مؤسسات آموزشی و سرگرمی کودکان توصیه داد.



ارتباط بین حضور در فضاهای سبز و روحیه کودکان

حضور در فضاهای سبز باعث ایجاد ارتباط بین انسان و طبیعت می‌شود. بررسی‌های انجام شده نشان داده است که حضور در فضاهای سبز روی روحیه و سلامت جسمی و روحی افراد تأثیر عمیقی دارد. کودکان نیز از این تأثیرات مثبت بهره‌مند هستند و با حضور در فضاهای سبز، روحیه و انگیزه خود را افزایش می‌دهند.

یکی از تأثیرات مثبت حضور در فضاهای سبز بر روی کودکان، بهبود حافظه آن‌ها است. برخی از بررسی‌ها نشان داده است که حضور در فضاهای سبز، منجر به بهبود حافظه و ظرافت مغزی کودکان می‌شود. این تأثیر در نوجوانان و جوانان نیز مشاهده شده است.

تأثیر دیگر حضور در فضاهای سبز بر روان کودکان است. حضور در فضاهای سبز به کودکان احساس آرامش و آرامش دهی می‌کند و روحیه آن‌ها را بهبود می‌بخشد. این بهبود روحیه درک کودکان در محیط‌های دیگر نیز مشاهده شده است. طبق برخی از بررسی‌ها، کودکانی که به‌طور منظم در محیط‌های سبز حضور دارند، از اضطراب و استرس کمتری رنج می‌برند.

در نتیجه، حضور در فضاهای سبز می‌تواند یک راهکار ساده و موثر برای بهبود روحیه و سلامت کودکان باشد. بهترین راه برای ایجاد این حضور، ترتیب یک فضای سبز در محل زندگی و یا مدرسه است.



تاثیر فضای سبز بر روابط اجتماعی کودکان

با بررسی اثر فضای سبز بر روابط اجتماعی کودکان، می‌توان به نتیجه‌ای نزدیک شد که این فضاها در ایجاد روابط اجتماعی سالم و مفید بین کودکان نقش مهمی دارند. طبق تحقیقاتی که انجام شده، افرادی که در برابر فضای سبز و طبیعت باز شناختی قرار می‌گیرند، شادتر، آرام‌تر و در برقراری روابط اجتماعی با دیگران موفق‌تر هستند.

فضای سبز و طبیعت زیبایی‌های خاص خود را دارند که از ماندن در آن‌ها لذت‌بخش است. کودکان به طبیعت به دنبال تفریح یا بازی می‌روند، که این به آنان کمک می‌کند تا افکار و استرس‌های خود را فراموش کرده و به جای آن به مراتب انرژی‌بخش و پرشور برگردند. برای کودکان و خودمان بودن در فضای سبز، فرصتی منحصر به فرد برای بهبود روحیه و افزایش علاقه‌مندی به انجام فعالیت‌های‌ که احتمالا‌ به جای شر فراتردن به‌ مرور می‌رود.

همچنین مقالات تحقیقاتی نشان داده‌اند که حضور در فضاهای سبز، احساس مثبتی مانند عشق، قدرت، اعتماد به نفس و ایجاد روابط عمیق با دیگران را به دنبال می‌آورد. به عنوان مثال، کودکان که درباغ‌ها با حیوانات و کودکان‌ دیگر بازی می‌کنند، بهترین‌ فرصت برای آموزش مهارت‌های چندگانه و بهبود روابط اجتماعی خود را دارند.

بنابراین، با توجه به نتایج تحقیقات دست اول، همواره برای ارتقای روابط بین کودکان، استفاده از فضاهای سبز و طبیعت از اهمیت بسیاری برخوردار است. فضاهای سبز همچنین مفید و مثبت برای رفع تنش‌ها، افزایش تمرکز، افزایش ایمنی در خیابان‌های قربانی و افزایش سلامت روحی و بدنی کودکان هستند. به عنوان یک پدر و معلم، ایجاد فرصت‌هایی برای کودکان برای بازی در فضاهای سبز و به دنبالشان رفتن در آن محیط‌ها، ولی به طور قابل توجه، بهترین راه برای آموزش و افزایش روابط اجتماعی سالم کودکان است.



اثر تماشای مناظر طبیعی بر شادی کودکان

اثر تماشای مناظر طبیعی بر شادی کودکان

تماشای مناظر طبیعی یکی از بهترین راه‌های برای روشن شدن فضای روحی بوده که هیچ مدرنیسم تکنولوژی قادر به جایگزینی آن نیست. همچنین تکنولوژی های مدرن از جمله تلویزیون، کامپیوتر و تبلت باعث شده کودکان و نوجوانان به سرعت از طبیعت و فضای باز دور شوند و با ایجاد اعتیاد به این دستگاه ها هیدروفوبیا شوند. برعکس، تماشای مناظر طبیعی بر کودکان اثرات بسیار مثبتی دارد. به این صورت که موجب افزایش شادابی، فعالیت فیزیکی، تمرکز و امیدواری در آن ها می‌شود.

در مطالعاتی که در باره تأثیر اینترنت بر روی کودکان و نوجوانان صورت گرفته است نشان می‌دهد که کودکان با دیدن بازی‌های و رویدادهای در دنیای مجازی و با این که دغدغه مهم زندگیشان نبوده با داغ بودن، خشم و عصبانیت روبرو می‌شوند. در برخی موارد کودکان از رفتن به محل‌های با مناظر طبیعی برای گذراندن اوقات فراغت می‌ترسند. اما تماشای مناظر طبیعی می‌تواند کمک شایانی در آرامش و تسکین بخشیدن به ذهن کودکان داشته باشد.

تحقیقات گوناگون نشان داده است که افرادی که در معرض مناظر طبیعی قرار دارند، حس بهبودی و آرامش را تجربه می‌کنند. در همین حال، کودکانی که با دیدن مناظر طبیعی روبرو شوند شاداب تر و خندان تر روی خط قرار می‌گیرند. پژوهشگران نتایجی شگرف برای برقراری ارتباط بهتر بین مناظر طبیعی و افزایش شادابی کودکان پیدا کرده‌اند.

بنابراین، تماشای مناظر طبیعی می‌تواند طریقه‌ای عالی برای بهبود روحیه کودکان باشد. با این کار فضای روحی کودکان پاکیزه شده و همچنین باعث ایجاد رشد افکار و خلاقیت در آن‌ها می‌شود. لذا، از دیدن مناظر طبیعی بهترین استفاده، برای کودکان است.



نقش فضای سبز در کاهش استرس کودکان

استرس، یکی از مواردی است که به شدت روی زندگی انسان تاثیر میگذارد و ممکن است در هر سنی و در هر فردی رخ دهد. اما کودکان به دلایل مختلفی می‌تواند به استرس بیشتری در مقابل بیایند. برای مثال، کودکان ممکن است با مشکلات مدرسه، اختلافات با هم‌سالان و یا از دست دادن عزیزان مواجه شوند. به منظور کاهش استرس در کودکان، می‌توان فضای سبز را به عنوان یک درمان ساده و مؤثر معرفی کرد.

فضای سبز با ارائه محیط شاداب و سرشار از زیبایی و آرامش، به کودکان کمک می‌کند تا توانایی مقابله با استرس را بهترین حالتی که ممکن است تقویت کنند. مطالعات نشان می‌دهد که فضای سبز از طریق حضور در محیط طبیعی به کاهش اضطراب و افزایش تمرکز کمک می‌کند. شنیدن صدای پرندگان، همراه بودن با محیطی سرسبز، رفت و آمد در بین درختان، همه اینها می‌تواند به کودکان کمک کند که استرس خود را کاهش دهند.

علاوه بر آثار مثبتی که فضای سبز بر کاهش استرس دارد، این محیط می‌تواند کودکان را به صورت کلی بهبود بخشد. محیط طبیعی به کودکان کمک می‌کند تا بیشتر با خودشان در تماس باشند، با توجه به فضا، شاد کننده به ظاهر شوند، خلاقیت خود را بیشتر به کار برند و حتی بهبود بخشد بازی با دوستانشان. همچنین، این محیط می‌تواند لحظات لذت بخشی را به کودکان ببخشد، و این به دور از استرس، بازدهی خوبی را برای آن‌ها فراهم می‌کند.

با توجه به نکات فوق، کاربرد فضای سبز در بهبود حالت کودکان و کاهش استرس آن‌ها بسیار واضح است. بنابراین، از مسئولین، خانواده‌ها، و معلمین تا افراد شرکت‌کننده در برنامه‌های آموزشی، می‌توان به شدت تشویق کرد تا فضای سبز در برنامه‌های آموزشی کودکان بررسی شود و فرصت‌های مختلفی برای بهره‌گیری از آنها فراهم شود.


زندگی سبز
روانشناسی کودکان

منبع
آخرین مطالب
مقالات مشابه
نظرات کاربرن